MENY
[pro_ad_display_adzone id=68868]

Kolumn

salolainenhulkko

Insändare: Åbo socialdemokrater nominerar Feldt-Ranta

Åbo socialdemokrater nominerar Maarit Feldt-Ranta till SDP:s kandidat i presidentvalet.

Maarit Feldt-Ranta, som har en lång erfarenhet av kommunalpolitik och rikspolitik, har alltid strävat till att förbättra de svagas ställning i samhället. Under sina år i riksdagen har hon varit en av de centrala aktörerna i utvecklandet av det nordiska samarbetet. Hon kombinerar inrikes- och utrikespolitisk erfarenhet och är mogen att ta sig an allt större åligganden.

Med sin starka förankring i Finland och i Norden har hon goda förutsättningar att åta sig presidentens uppgift och ansvara för vårt lands utrikespolitik i dess helhet.

 

Gustav Wickström, ordförande
Tomi Kontkanen, sekreterare   

ÄMNESORD
[pro_ad_display_adzone id=139047]

Kolumn

collage svenska

En seger för svenskan i Finland: Ingen kommun med i språkförsöket

– Det här var mer än en avvärjningsseger för svenska språket, säger Folktingets vice ordförande Jacob Storbjörk (SDP) efter beskedet att ingen kommun deltar i regerings språkförsök med frivillig undervisning i svenska.

Lue lisää

collage svenska

Kolumn

Joachim Kasten

Bayerns nya polisrättigheter – ”Var och en är i farozonen”

En politisk satsning på brottsförebyggande åtgärder kan självfallet vara en seriös metod att skydda potentiella offer mot övergrepp av tänkbara förövare.  Men hur långt kan ett motsvarande polisarbete drivas? I den sydtyska delstaten Bayern tycks man ha funnit ett svar på denna fråga. Det finns dock ett krux.

Lue lisää

Tyskland

Kolumn

timo harakka

Samlingspartiet vill slopa överlåtelseskatten – SDP höjer hellre de lägsta pensionerna

Skillnaden mellan de två största partierna i Finland kan summeras i de senaste utspelen. Det ena partiet vill slopa överlåtelseskatten, det andra vill höja de lägsta pensionerna för att lyfta tiotusentals finländare ur pensionärsfattigdom.

Lue lisää

timo harakka

Kolumn

ABL

Feldt-Ranta ger Fjäder svar på tal – ”känns rent ut sagt oförskämt”

Akavas förbundsmöte inleddes med att Sture Fjäder kritiserade SDP-basen Antti Rinnes förslag om att höja de lägsta pensionerna. Riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta (SDP) replikerar med att fråga hur höginkomsttagaren Fjäder täcks vara emot att 55 000 finländare skulle lyftas över fattigdomsgränsen.

Lue lisää

Maarit Feldt-Ranta

Kolumn

ABL

Invånarinitiativ: En tillgänglig park till Borgå

Borgå borde ha en tillgänglig lekpark enligt ett nytt invånarinitiativ. Fullmäktigeledamot Anette Karlsson är tillsammans med Porvoon seudun kehitysvammaisten tuki ry:s ordförande Johanna Aaltonen initiativtagare.

Lue lisää

Anette Karlsson

Kirjoittaja on Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja.