Kontakt

”Ränderna går aldrig ur”: Lasse Björklund kandiderar i Jakobstad

17.02.2017

Lasse Björklund i Jakobstad vill göra comeback i politiken.

Ränderna går aldrig ur. Det säger Lars “Lasse” Björklund i Jakobstad om sitt beslut att göra comeback i kommunalpolitiken och ställa upp i kommunalvalet på socialdemokraternas lista.

Lasse Björklund satt senaste gången i fullmäktige i Jakobstad år 2012. Under tidigare perioder har han fungerat bl.a. som stadsstyrelseordförande, fullmäktigeordförande och nämndordförande. Björklund första inval i stadsfullmäktige skedde år 1988.

– Trots att jag inte varit med i politiken på ett tag så har ju samhällsintresset inte försvunnit någonstans. Efter att jag i augusti blev pensionerad så har jag nu också mera tid – och så är det en del bekanta som uppmanat mig att ställa upp igen, kommenterar Lasse Björklund sitt beslut.

Han kan konstatera att stora frågor står på spel:

– Alla kommunalpolitiska frågor är ju viktiga, men under den förra perioden var jag engagerad framförallt i social- och hälsovårdsnämnden som ordförande. Nu håller man på att köra ned systemet i stället för att arbeta för att bibehålla det.

– Jag tycker också att vi i regionen måste tänka mera på vikten av samarbete. Dessutom tycker jag att Jakobstad ska bli större – vi måste börja tänka på regionen.

Kommunalvalet denna gång sker i en osäker tid för kommunerna.

– Vi vet ju inte alls hur det blir med landskapsreformen, eller hur det blir med SOTE – det är stora omvälvningar på gång, konstaterar Lasse Björklund.

Lasse Björklund tror att socialdemokraterna i Jakobstad har goda möjligheter att göra ett gott val.

– Vi har eventuellt lika många kandidater på svenskt håll som senast, men det är klart, fler kandidater välkomnar vi gärna.

Medvinden för socialdemokraterna rikspolitiskt kan eventuellt också spilla av sig på det kommunala planet, tror Lasse Björklund, men det beror på hur god kandidatuppställningen är.

– Allt fler finländare anser nu att SDP borde sitta med i nästa regering.

Siv Åstrand

 

One Response to ”Ränderna går aldrig ur”: Lasse Björklund kandiderar i Jakobstad

  1. Nils-Johan Englund 20.2.2017 at 09:59 #

    Välkommen med igen Lasse!

Kommentera