MENY
tyovaenkirjallisuuspaiva
kaisaniemi

Tre tidigare ordförande stödjer Maarit Feldt-Ranta – ”Ett fenomen föds”

I veckans nummer av tidningen Demokraatti som publiceras i dag, torsdag, finns en helsidesannons med omkring 100 av de namn som stödjer Feldt-Ranta. Tre av dessa har varit ordförande för SDP.

Många är de socialdemokrater som gått ut med att de stödjer Maarit Feldt-Ranta i SDP:s primärval. Stödet är givetvis urstarkt på finlandssvenskt håll. Därtill finns faktumet att Feldt-Ranta är den kandidat som nominerades av flest partiavdelningar och hon har nu stöd av sju ledamöter i den socialdemokratiska riksdagsgruppen: Timo Harakka, Eeva-Johanna Eloranta, Maria Guzenina, Eero Heinäluoma, Mika Kari, Joona Räsänen och Pia Viitanen. Dessutom har hon stöd av europaparlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri.

I dag står det alltså klart att tidigare partiordförande Eero Heinäluoma stödjer Feldt-Ranta och han är inte den enda tidigare partiordförande i stödgruppen. Med är ocksåPertti Paasio och Ulf Sundqvist. Därtill finns förstås flera andra tunga namn med i annonsen i Demokraatti.

– Med finns partifolk från hela landet, unga och gamla, erfarenhet och perspektiv, säger kampanjens ordförande, riksdagsledamot Timo Harakka i ett pressmeddelande.

Nio av namnen i annonsen har ministererfarenhet, enligt Harakka.

– Varje dag kommer mer folk med. Ett fenomen föds.

Välkommen till nya Arbetarbladet!

Chefredaktörerna Mikko Salmi och Johan Kvarnström samarbetar gärna över språkgränsen.

ABL har genomgått en stor förändring i samarbete med tidningen Demokraatti.

Lue lisää

MNESORD

Donner: Känslor får inte plats i vårt samhällssystem

Rafael Donner skriver om känslor och efterlyser en empatisk politik som tar fasta på hur olika reformer och beslut påverkar hur människor känner sig, inte bara hur siffror ändrar.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

”Låt inte det nordiska samarbetet bli en kaffeklubb!”

Nya nätverk, möten med nya människor, möjligheter att påverka Nordenpolitiken så att den fokuserar på ungdomarnas vardag i Norden.

Det är några av de fördelar Kai Alajoki nämner då vi talar om hans engagemang i ungdomspolitiken på nordisk nivå.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

Finlands Pen slår larm: Rasistiska och xenofobiska uttalanden får allt oftare passera

– Vi kämpar mot hat mellan raser, samhällsklasser och folk. Och vi motarbetar alla försök att slå ner yttrandefriheten samt spridandet av medvetna lögner.

Så beskrivs Pen Internationals grundprinciper av Marianne Bargum som sedan 2011 är vice ordförande för Finlands Pen.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

Förslag om tågkonkurrens får hård facklig kritik

– Det är som om Finnair borde låna sin fordonspark till ett utländskt flygbolag och sedan tävla mot det. De enda konkurrensfaktorerna som blir kvar är personalkostnader och skatteplanering, säger Lokmannaförbundets ordförande Tero Palomäki.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion