MENY
[pro_ad_display_adzone id=68868]

”Lyckas vi nu skapa en riktig folkrörelse kring Maarit Feldt-Ranta så har vi alla chanser”

Kuva: Johan Kvarnström

Finlands svenska Socialdemokraters Västra Krets ger sitt fulla stöd till Maarit Feldt-Ranta, om hon väljer att ställa upp som kandidat för SDP i presidentvalet.

 

FSD Västra Kretsen stöder Maarit Feldt-Ranta vid kandidatur till presidentvalet.

– Bollen ligger nu hos de lokala partiavdelningarna. Det är de som kan nominera kandidater. Och det är självklart att vi stödjer en kandidat som kommer från vår egen region, säger Nina Wessberg ordförande för Västra kretsen.

Västra Kretsen ser Feldt-Ranta som en trovärdig kandidat för SDP. Feldt-Ranta har värderingarna på plats, hon är kunnig på många områden, inte minst det nordiska samarbetet. Med Feldt-Ranta som kandidat kunde SDP finnas med ända till målrakan, det vill säga andra omgången.

– Det här är en utmaning för oss alla, inte bara för socialdemokraterna, säger Nina Wessberg.

– Lyckas vi nu skapa en riktig folkrörelse kring Feldt-Ranta så har vi alla chanser att komma till andra omgången.

Västra Kretsen är redo för att jobba för Feldt-Ranta i presidentvalet.

– Feldt-Ranta har ett stabilt väljarstöd i Västnyland. Det visade hennes resultat i senaste riksdagsval samt i kommunalvalet. Presidentvalet vinner man inte enbart med västnyländska röster, men vi redo för att dra vårt strå till stacken, så fort som Feldt-Ranta meddelar om sin kandidatur. Inom Västra Kretsen har vi en lång erfarenhet att driva kampanjer med Feldt-Ranta som huvudkandidat, i gott samarbete med våra finskspråkiga kamrater, säger Nina Wessberg.

– Nu väntar vi bara otåligt på hennes besked.

 

FSD Västra Kretsen består av svenskspråkiga partiavdelningar från Kyrkslätt till Hangö.

 

ABL

ÄMNESORD

Diskussion

[pro_ad_display_adzone id=139047]

En seger för svenskan i Finland: Ingen kommun med i språkförsöket

Mikkel Näkkäläjärvi, Camilla Grundström, Jacob Storbjörk och Mikael Hiltunen är alla glada över att språkförsöket inte lyckades skada svenskans ställning, tvärtom.

– Det här var mer än en avvärjningsseger för svenska språket, säger Folktingets vice ordförande Jacob Storbjörk (SDP) efter beskedet att ingen kommun deltar i regerings språkförsök med frivillig undervisning i svenska.

Lue lisää

Diskussion

[pro_ad_display_adzone id=139132]

Bayerns nya polisrättigheter – ”Var och en är i farozonen”

Kuva: Foto: Joachim Kasten

En politisk satsning på brottsförebyggande åtgärder kan självfallet vara en seriös metod att skydda potentiella offer mot övergrepp av tänkbara förövare.  Men hur långt kan ett motsvarande polisarbete drivas? I den sydtyska delstaten Bayern tycks man ha funnit ett svar på denna fråga. Det finns dock ett krux.

Lue lisää

Diskussion

[pro_ad_display_adzone id=139152]

Samlingspartiet vill slopa överlåtelseskatten – SDP höjer hellre de lägsta pensionerna

Timo Harakka undrar om Samlingspartiet exempelvis tänker skära ytterligare i utbildningen för att lappa hålet som uppstår om överlåtelseskatten slopas.

Skillnaden mellan de två största partierna i Finland kan summeras i de senaste utspelen. Det ena partiet vill slopa överlåtelseskatten, det andra vill höja de lägsta pensionerna för att lyfta tiotusentals finländare ur pensionärsfattigdom.

Lue lisää

Diskussion

[pro_ad_display_adzone id=50534]

Feldt-Ranta ger Fjäder svar på tal – ”känns rent ut sagt oförskämt”

Kuva: Foto: Johan Kvarnström

Akavas förbundsmöte inleddes med att Sture Fjäder kritiserade SDP-basen Antti Rinnes förslag om att höja de lägsta pensionerna. Riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta (SDP) replikerar med att fråga hur höginkomsttagaren Fjäder täcks vara emot att 55 000 finländare skulle lyftas över fattigdomsgränsen.

Lue lisää

Diskussion

[pro_ad_display_adzone id=50540]