MENY
tyovaenkirjallisuuspaiva
kaisaniemi

HSAF och SF föreslår Thomas Wallgren till biträdande borgmästare

Helsingfors svenska arbetarförening och Socialdemokratiskt Forum föreslår att fullmäktigeledamoten Thomas Wallgren väljs till biträdande borgmästare i Helsingfors. 

FSD:s medlemsföreningar i Helsingfors motiverar förslaget med Wallgrens erfarenhet, samarbetsförmåga, reformvilja och förmåga att i den lokala politiken ta sig an också de globala utmaningarna.

Föreningarna understryker att Wallgrens bakgrund och erfarenhet ger honom särskild kompetens för portföljen med kultur- och fritidsfrågor, som nu tycks tillfalla socialdemokraterna.

Wallgren valdes nu till sin tredje mandatperiod i Helsingfors stadsfullmäktige. Han har förutom sina uppgifter i fullmäktige haft uppdragen som ordförande för direktionen för Helsingfors stads konstmuseum, strategiansvarig och andra viceordförande i den socialdemokratiska gruppen samt som medlem av fullmäktiges tvåspråkighetskommitté och arbetsgrupp för demokrati.

I det civila har Wallgren lång erfarenhet av ledarskap inom forskning. Han har bland annat varit prefekt för landets enligt många mätningar främsta vetenskapliga enhet, den filosofiska institutionen vid Helsingfors universitet. För närvarande förestår Wallgren von Wright och Wittgenstein-arkivet och leder två externt finansierade forskningsprojekt.

Wallgren har gett sitt samtycke till att föras fram som ett alternativ i de pågående diskussionerna om socialdemokraternas kandidat.

ABL

MNESORD

Diskussion

Välkommen till nya Arbetarbladet!

Chefredaktörerna Mikko Salmi och Johan Kvarnström samarbetar gärna över språkgränsen.

ABL har genomgått en stor förändring i samarbete med tidningen Demokraatti.

Lue lisää

MNESORD

Donner: Känslor får inte plats i vårt samhällssystem

Rafael Donner skriver om känslor och efterlyser en empatisk politik som tar fasta på hur olika reformer och beslut påverkar hur människor känner sig, inte bara hur siffror ändrar.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

”Låt inte det nordiska samarbetet bli en kaffeklubb!”

Nya nätverk, möten med nya människor, möjligheter att påverka Nordenpolitiken så att den fokuserar på ungdomarnas vardag i Norden.

Det är några av de fördelar Kai Alajoki nämner då vi talar om hans engagemang i ungdomspolitiken på nordisk nivå.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

Finlands Pen slår larm: Rasistiska och xenofobiska uttalanden får allt oftare passera

– Vi kämpar mot hat mellan raser, samhällsklasser och folk. Och vi motarbetar alla försök att slå ner yttrandefriheten samt spridandet av medvetna lögner.

Så beskrivs Pen Internationals grundprinciper av Marianne Bargum som sedan 2011 är vice ordförande för Finlands Pen.

Lue lisää

MNESORD

Diskussion

Tre tidigare ordförande stödjer Maarit Feldt-Ranta – ”Ett fenomen föds”

I veckans nummer av tidningen Demokraatti som publiceras i dag, torsdag, finns en helsidesannons med omkring 100 av de namn som stödjer Feldt-Ranta. Tre av dessa har varit ordförande för SDP.

Lue lisää