Kontakt

Heinäluoma lyfter fram fyra kvinnor – Bland dem Maarit Feldt-Ranta

07.06.2017

Maarit Feldt-Ranta. Foto: Johan Kvarnström

Riksdagsledamot Eero Heinäluoma säger att blickarna nu riktas mot SDP:s kvinnliga politiker då partiet söker den rätta kandidaten till presidentvalet. 

Då Heinäluoma på måndag morgon meddelade att han inte ställer sig till förfogande som socialdemokratisk kandidat i presidentvalet tillade han att han på grund av den smärtsamma processen inte hunnit fundera på andra tänkbara namn.

På tisdag kväll var han redo att ventilera tankar kring frågan. Det var i tv-programmet Peter Nyman på MTV3 som Heinäluoma sade att blickarna nu riktas på partiets kvinnliga politiker. Han lyfte fram fyra av dem: Miapetra Kumpula-Natri, Tuula Haatainen, Sirpa Paatero och Maarit Feldt-Ranta.

Heinäluoma betonade erfarenhetens roll och beskrev lämpliga meriter hos alla de nämnda, utan att nämna någon egen favorit med motiveringen att det inte är han som ska fatta beslut i frågan.

Enligt Heinäluoma är det exceptionellt att partiet ännu i detta skede saknar en kandidat, men samtidigt ser han det som en möjlighet att överraska och verkligen utmana den sittande presidenten. Lägre förväntningar kan bli en fördel, enligt Heinäluoma som också lyfte fram att presidentvalets andra omgång blivit väldigt jämn också sådana gånger som det i förväg funnits en klar favorit.

 

ABL

One Response to Heinäluoma lyfter fram fyra kvinnor – Bland dem Maarit Feldt-Ranta

  1. Pehr-Erik 7.6.2017 at 18:43 #

    Våra kloka kvinnor i all ära men det bästa sku vara om man kund ställ opp nån som klarar av ti fylla Tarja Halonens stora stövlar. Undertecknad föreslår allas vår Jacke Jakob Söderman.

Kommentera