Kontakt

Maarit Feldt-Ranta: Telefonen har gått het – Besked nästa vecka

08.06.2017

Maarit Feldt-Ranta. Foto: Johan Kvarnström

– Jag lovar ta en ordentlig titt i spegeln för att se om där finns en presidentkandidat eller inte, säger Maarit Feldt-Ranta.

Vem blir Socialdemokraternas kandidat i presidentvalet 2018? Det är osäkert, men en egen kandidat blir det i varje fall. Åsikterna är många, spekulationerna fler och utgången helt öppen.

Ett av de starka namn som lyfts fram, av bland annat tidningar och inte minst av Eero Heinäluoma, är partiets vice ordförande Maarit Feldt-Ranta. Hon konstaterar att partiet nu har en klar plan och tidtabell för hur kandidaten ska utses.

Att hon är ett starkt alternativ råder inget tvivel om och efter dagens presskonferens (läs om den här) har telefonen gått het.

– Jag lovar ta en ordentlig titt i spegeln för att se om där finns en presidentkandidat eller inte, säger Feldt-Ranta.

Hon ska begrunda möjligheten seriöst.

Och när kan vi vänta oss besked?

– Nästa vecka.

Kan ditt beslut påverkas av huruvida andra ställer sig till förfogande eller inte?

– Nej, inte nu längre. Det här är en helt ny situation och den uppstod ganska plötsligt.

 

FSD:s ordförande Viktor Kock, som länge flaggat för en kvinna som kandidat, säger att han i denna nya situation spontant tänker främst på Maarit Feldt-Ranta då en kandidat ska nomineras. Han välkomnar systemet med fokus på partiavdelningarnas nomineringar och tror det bäddar för en god debatt som utmynnar i en bra socialdemokratisk kandidat.

En annan av SDP:s starka profiler, Tuula Haatainen, ger liknande besked som Feldt-Ranta och lovar fundera grundligt på saken.

 

Johan Kvarnström

2 Responses to Maarit Feldt-Ranta: Telefonen har gått het – Besked nästa vecka

  1. Jacke S 9.6.2017 at 07:57 #

    Vore bra om alla FSD föreningar skulle överväga att sammankalla ett möte i syfte att utse Maarit till kandidat om hon själv samtycker till jandidatur. Skäl att vara aktiva i den här frågan.

  2. Jacke S 9.6.2017 at 07:58 #

    kandidatur

Kommentera